christmas-dinner-2428029-1920

Zo kom jij zonder gewichtstoename de feestdagen door!

07-12-2017 Terug naar de blogs

Heb jij al veel pepernoten lopen eten? Maar wilde je niet aankomen tijdens de feestdagen. Dan hebben wij allemaal hele goede tips die je kunt gebruiken voor tijdens de kerstdagen en de dagen hier naar toe.

Tips & Tricks voor tijdens de feestdagen

Als ik kijk naar mijn agenda dan loopt die over met eetafspraken, borrels, feestjes, etc. Het lijkt wel alsof iedereen alles in de maand december wilt stoppen. Ik heb de afgelopen maanden heel erg goed gelet op mijn voeding en ben daardoor ook een aantal kilo afgevallen. Maar nu zitten we midden in de december maanden en ben ik minder sterk dan dat ik mezelf volhield. Als je in de winkels loopt zie je overal lekkere dingen, wanneer je bij iemand thuis komt hebben ze vaak allemaal lekkere dingen… Onhandig wel als je toch gewoon op je gewicht probeert te letten. Daarom heb ik even een aantal handige tips opgeschreven die jou kunnen helpen de decembermaanden door te komen!

  1. Het is niet verstandig om tijdens deze maand het geweldige idee te hebben om te gaan afvallen. Begin hier gewoon mee wanneer de oliebollen en appelflappen weer uit de winkel zijn gehaald. Probeer in plaats van af te vallen het doel te hebben dat je niet aankomt! Dit is een veel realistischer en haalbaarder doel. Zo ben je niet depressief tijdens een heerlijke kerstmaaltijd omdat je niets mag eten..
  2. Borrels staan gelijk aan borrelhapjes… Ja verschrikkelijk lekker als je het mij vraagt maar ook zo slecht voor je. Daarom probeer ik nu altijd wanneer ik naar een feestje ga vooraf genoeg te eten. Natuurlijk zo gezond mogelijk, maar vooral met het doel dat ik niet mezelf ga vol eten met de bitterballen en kaasstengels die ze op het feestje serveren.
  3. Om nu in de weekenden te gaan opletten op wat je eet is voor mij echt onmogelijk. Aankomend weekend vieren wij nog sinterklaas, weekend daarna kerstborrel van werk inclusief eten en ga zo maar door tot dat het weer januari is. Omdat ik in mijn weekenden niet wil opletten wat ik nou allemaal naar binnen werk, zorg ik ervoor dat ik doordeweeks gewoon goed eet. Geen snoep, geen koek, geen chocolade. Gezond voedsel voor mij!
  4. Het heeft geen zin om te denken dat je tijdens de decembermaanden toch faalt, dus net zo goed alles kunt eten en ook bijvoorbeeld doordeweeks slecht kan eten. Dit is niet de manier dat je op gewicht blijft. Probeer alles in evenwicht te doen. Wanneer je een weekend veel hebt gegeten en vergeet vooral ook niet de alcohol, dan is het super belangrijk dat je dit die week daarna weer rechttrekt door gezond te eten.
  5. Ga nu niet opeens denken omdat je vanavond een kerstdiner hebt dat je de hele dag niets eet. Zonde ook want vaak eet je dan tijdens het kerstdiner minder en het is ook niet goed voor je lichaam. Drie keer per dag minimaal eten is een must. Begin met een goed ontbijt dan kun je er de hele dag weer tegenaan en zal je zien dat je niet teveel eet!
  6. Het allerbelangrijkste tijdens de feestdagen is dat je jezelf goed in de gaten houdt. Denk bij iedere maaltijd goed na wat je eet en ook de hoeveelheid dat je eet. Wees hiervan bewust. Eten tijdens het werken, achter de televisie is echt een ‘no go’. Het is belangrijk dat je (klinkt gek) kijkt wat je eet!

Dus dames en heren, zo komen wij de feestdagen wel door! Heb je nog meer tips voor ons. Laat die dan aan ons weten via het contactformulier, dan kunnen we deze lijst nog completer maken. Hopelijk komen we dan allemaal de feestdagen door zonder kilo’s aan te komen!

Wil je meer hulp bij jouw voeding, maak dan een afspraak met onze Powerslim en Beauty Supps experts!

Beauty Blogger - Natascha

Terug naar de blogs

 

#powerslim #beautysupps #gewicht #afvallen #gewichtstoename #toename #gewicht #alphen #teraar #nieuwkoop #boskoop #verslapping #eten #voedsel #minder #aankomen #afval #afvalrace

La Colline-2
Murad Logo transparant test
Shiseido-1
Hannah-logo
YB-Logo-NEW-black
OPI-logo-2