woman-1006100-1920

WEEK 2: Hoe kom je in 30 dagen van je stress af?

10-8-2017 Terug naar de blogs

In de wereld van vandaag kunnen we niet meer zonder technologie. Eigenlijk zijn we constant verbonden, maar toch op de meest geïsoleerde manier mogelijk (FOMO is realiteit geworden (Fear Of Missing Out)). Tuurlijk zeggen we je niet dat je alle technologie uit het huis moet gooien (want ik tik dit ook op mijn laptop, zou niet zonder dit ding kunnen). 

Week 2: Zet die telefoon uit!

We willen je wel een aantal tips geven hoe je het beste met deze technologie moet omgaan. Zelf merk ik namelijk dat ik het heerlijk vind om soms even ‘uitgeschakeld’ te zijn op het gebied van technologie. Wanneer is de laatste keer dat je een boek hebt gelezen?
 
  1. Zet alle technologie 1 keer per dag hélémaal uit

Waa, dat klinkt eng he? Geloof mij nou maar als ik zeg dat je echt niet veel mist als je jezelf even een uurtje technologie vrij geeft! Eén uurtje overleef je toch wel? Probeer van één kamer in het huis een technologie vrije-zone te maken: geen televisie, geen mobiel, geen ipad. Een idee zou kunnen zijn dat je één uur voordat je gaat slapen al naar je slaapkamer gaat en heerlijk een boek gaat lezen…. Doei stress! Ene die instagram volgers zijn er morgen nog steeds hoor! Voel je niet schuldig om ook tijd aan jezelf te besteden. Hoe beter jij in je vel zit, hoe beter je ook je werk zult doen en in relaties zult zijn! Dus relax, ontspan! STRESS-FREE-ZONE PLEASE!?

  1. Maak tijd voor jouw hobby

Heb je een hobby die je vroeger heel vaak deed, maar die je nu door de drukte van het dagelijks leven niet meer vol kunt houden. Verzamel je postzegels, maak je foto’s of was je gek op schilderen? Het wordt tijd dat je jouw hobby (die voor ontspanning zorgt) weer op gaat pakken. Het hoeft niet meteen 2 keer in de week. Maar probeer 1 avondje in de twee weken in te plannen voor een hobby avondje. Zet het ook in je agenda zodat je niet iets anders plant.

  1. Tijd om weer een gesprek te gaan voeren

Omdat we zo bezig zijn met onze telefoon hebben we eigenlijk minder tijd voor interactie. Wat wij in onze vriendengroep doen is dat we de telefoons op een stapel leggen en degene die als eerst de telefoon pakt moet de afwas doen... Ga een spelletje spelen met vrienden of familie, en praat weer eens een keer met elkaar. De telefoon moet niet in het middelpunt van belangstelling staan. Je bent nu hier! Geniet van dit moment.

De bovenstaande tips zijn het tweede deel van de: ‘Hoe kom ik binnen 30 dagen van mijn stress af?”. Heb je de tips van week 1 al gelezen? Volgende week zullen we de tips van week 3 voor je online zetten. Wij zijn benieuwd of je nu al iets merkt aan je stresslevel? Probeer de tips zo nauwkeurig mogelijk op te volgen! Volgende week deel 3 van de stress tips, hierin zullen we het vooral hebben over hoe we stress kunnen handelen op werk...

Beauty Blogger - Natascha

Terug naar de blogs

 

#stress #stressvrij #alphen #rijn #alphen a/d rijn #huidverbetering #innerbeauty #beauty #inside #innerlijke beauty #huid #huidaandoening #verbetering #ter aar #bodegraven #nieuwkoop #boskoop #rijsenhout

La Colline-2
Murad Logo transparant test
Shiseido-1
Hannah-logo
YB-Logo-NEW-black
OPI-logo-2