office-620823-1920

Wat voor effect heeft de smartphone op onze huid?

30-5-2017 Terug naar de blogs

Wanneer de meeste mensen denken aan de gezondheid en de veroudering van de huid, dan zeggen we vaak de voor de hand liggende oorzaken: teveel zon, teveel druk op het gezicht tijdens het slapen, zonnebanken, make-up, het roken van sigaretten, etc. Dit zijn zeker allemaal bijdrages aan het verouderingsproces van de huid. Maar het is tegenwoordig maar een deel van het verhaal. 

Iedere dag wordt de huid beschadigd door 'sneaky' agressoren, waaronder vervuiling en blauw licht van elektronische apparaten. Dit is een agressor die eigenlijk nog maar in de kinderschoenen staat. Hier weten we nog niet heel erg veel van, want we zien nu pas de resultaten bij iemand die iedere dag op zijn telefoon zit. Een nieuw fenomeen kun je het ook wel noemen: blauw licht!

Wat is blauw licht? 

Blauw licht is overal om ons heen, van de stralen van de zon tot de door de mens gemaakte apparaten zoals: laptops, flatscreens, tablets, mobiele telefoons en zelfs LED-verlichting. De zon geeft aanzienlijk meer blauw licht dan onze favoriete technologie, maar de hoeveelheid tijd die we dicht bij elektronische apparaten besteden neemt toe. Door deze blootstelling aan teveel blauw licht komen nieuwe bijbehorende risico's kijken. 

Waarom is het schadelijk?

Het licht penetreert de huid dieper binnen dan UVA en UVB. Het licht verhoogt de productie van vrije radicalen die, zoals je misschien al wel is hebt gehoord, schadelijk zijn voor de huid en jouw gezondheid. Een leuk feitje: wist je dat vier 8-urige werkdagen voor een computer net zo schadelijk zijn als 20 minuten zon in de middag? Heftig hè!

Teveel aan blauw licht versnelt het oxidatieproces. De oxidatieve effecten ontwaken ontstekingen en beschadigingen van onze natuurlijke barrière. Hierdoor is de huid minder in staat om water vast te huden en is het vatbaar voor de gevaren van de agressieve agressoren. Het resultaat? Een huid die zichtbare tekenen van huidveroudering toont!

De oplossing

Het is belangrijk dat je jezelf iedere dag beschermt tegen agressoren. Niet alleen in de zomer is het dus van belang want het blauwe licht is er het gehele jaar door! Kies voor een goede SPF factor, zeker als je dus iedere dag achter de computer werkt. Naast de dagverzorging is het ook belangrijk dat je de huid rust geeft op het moment dat je gaat slapen. Zorg daarom voor een product die de verontreinigde stoffen neutraliseert en de barrière van de huid versterkt tijdens het slapen! Ook is het een idee om supplementen te gebruiken die kunnen helpen de huid te beschermen en te verbeteren. 

Beauty Blogger - Natascha

Terug naar de blogs

 

#smartphone #murad #blauwlicht #bluelight #huidverbetering #acne #couperose #laser #ontharen #ipl #powerslim #detoxing #detox #lyconwax #manicure #pedicure #wimpers #woubrugge #ter #aar #leiden #zoetermeer #roelofarendsveen #nieuwkoop #boskoop #bodegraven #waddinxveen #woerden #voorschoten #zoeterwoude #koudekerk

La Colline-2
Murad Logo transparant test
Shiseido-1
Hannah-logo
YB-Logo-NEW-black
OPI-logo-2