yb

Wat is het verschil tussen minerale en normale make-up?

21-9-2017 Terug naar de blogs

Er zijn zoveel verschillende make-up merken in omloop dat het bijna onmogelijk is om de juiste te kiezen. Waarom is er niet gewoon een goed make-up merk die iedereen kan gebruiken zodat onze keuze mogelijkheid niet zo verdomde moeilijk wordt gemaakt. Dan sta ik in de winkel en dan heb ik een paar ‘niet zulke goede merken’ laten afvallen en dan krijg ik nog eens de keuze tussen een mineraal of normaal make-up merk. Nog meer vraagtekens als je het mij vraagt. Maar wat is nou het verschil? Wat moet ik kiezen? Is er wel een verschil?

We’ve all been there..

Het moment dat je je make-up tasje wilt gaan opruimen en alle verschillende soorten make-up tegenkomt. Toevallig heb je een minerale make-up poeder en daarnaast een traditionele poeder. Maar wat is dan echt het verschil tussen deze twee? Welke kan ik het beste gebruiken? Technisch gezien zijn vele merken ‘mineraal’ omdat ze veel dezelfde elementen bevatten als mineraal-gebaseerde formules. De verschillen liggen echter in de ingrediënten. Minerale make-up bevat namelijk geen parabenen, geurstoffen, talkpoeder, conserveermiddelen, olie of andere harde chemicaliën. Deze ingrediënten kunnen de gevoelige huid makkelijk triggeren en ervoor zorgen dat de huid droog of misschien zelfs wel pukkeltjes krijgt. Normale producten hebben dit wel en zal ervoor zorgen dat de huid verstopt raakt.

Dus minerale make-up is…?

Oké oké langzamerhand beginnen we het steeds meer te begrijpen. We hebben in de vorige alinea besproken dat minerale make-up dus niet de bovenstaande ingrediënten bevat. Deze ingrediënten zijn namelijk niet goed voor de huid. Je smeert al deze spullen toch op je gezicht en ook nog eens iedere dag. Dan wil je wel dat het de huid niet slechter maakt dan het misschien al was. Of dat het van een gezonde huid ineens naar een ongezonde huid gaat. Daarom zijn minerale make-up merken zo gemaakt dat het de huid niet verstopt. Je ziet daarom ook een prijsverschil in een mineraal make-up merk en een normaal make-up merk. Het is dus niet handig als je veel last hebt van acne om een wat goedkoper merk op je gezicht te smeren. Zo zal je je huid probleem nooit oplossen, sterker nog je zou het nog kunnen verergeren ook.

Wat is Youngblood Mineral Cosmetics voor make-up?

Bij Beauty All In in Alphen hebben wij het make-up merk Youngblood. Naast dat dit inderdaad een mineraal make-up merk is, is dit merk nog specialer. Er zitten namelijk zelfs vitamines in de huid die de huid gezond houden, dan niet gezonder maken. Een merk als Youngblood heeft dan wel een hoger prijskaartje maar zal nooit jouw huid verergeren. Nog niet eens gesproken over hoeveel dekkender een mineraal make-up merk is in tegenstelling tot een ‘normaal’ make-up merk.

De conclusie is dus als volgt: een mineraal make-up merk verstopt niet en zal ook mooier en beter blijven zitten. De kosten zijn vaak wel iets hoger, maar dan heb je ook wat!

Wil je meer informatie over ons make-up merk of wil je meer informatie over mineral make-up dat kan! Ga naar onze contact pagina en mail of bel ons eventjes. Wij willen met liefde al jullie vragen beantwoorden!

Beauty Blogger - Natascha

Terug naar de blogs

 

#mineraal #makeup #make-up #alphen #leiden #utrecht #teraar #schoonheid #beauty #all #in #massage #touchup #youngblood #shiseido #schoonheidssalon #schoonheidsinstituut #salon #lifestylecenter

La Colline-2
Murad Logo transparant test
Shiseido-1
Hannah-logo
YB-Logo-NEW-black
OPI-logo-2