pomegranate-185456-1920

Wat is een serum? En waarom gebruik je een serum?

14-9-2017 Terug naar de blogs
Je bent niet de enige als je geen flauw idee hebt wat een serum is en doet. Ondanks dat ik de trotse eigenaar ben van verschillende serums weet ik niet echt de details van een serum. Huidverzorging moet niet voor extra vraagtekens zorgen, het moet juist meer vraagtekens (en rimpels) wegnemen… Daarom hebben we een blog geschreven waardoor je aan het einde een expert bent als het gaat om serums!

Wat is een serum?

Een serum is een huidverzorgingsproduct die je na je reiniging aanbrengt op je huid. Het serum breng je aan voordat je een crème aanbrengt. Het doel hiervan is dat de krachtige ingrediënten die een serum bevat nog dieper in de huid kan gaan. Een serum is ideaal om dieper in de huid te treden omdat het bestaat uit kleinere moleculen en een zeer hoge concentratie met actieve bestanddelen. Een serum is eigenlijk een extra hulpmiddel die je nog meer kan helpen als je bijvoorbeeld rimpels wilt verminderen.

Is serum een moisturizer?

Ja en nee. Een serum kan helemaal vol zitten met ingrediënten die inderdaad ervoor zorgen dat de huid vocht vasthoudt. Maar dit betekent niet dat het hetzelfde is als een moisturizer in traditionele zin. Een crème is bijvoorbeeld voller van aard en daarvan blijft ook een deel op de huid liggen zodat dit een barrière kan vormen voor schadelijke stoffen van buitenaf.

Hoe vaak gebruik je een serum?

Dit hangt heel erg af van het serum die je gebruikt. De meeste serums die je bij Beauty All In kan kopen worden allemaal voor de crème gesmeerd, twee keer per dag.

En hoe zit het dan met de kosten?

Serums zijn vaak het duurste als je gaat kijken naar reiniging, toner, crèmes. Dit komt dus omdat dit product eigenlijk echt voor de werking in de huid zorgt. Een serum is super geconcentreerd en krachtig. Dus onthoud dit wanneer je een serum koopt!

Gaat een serum niet heel snel over datum?

Omdat er zulke krachtige ingrediënten in serums zit kan het zijn dat deze producten in de loop van tijd minder stabiel worden. Dit zien we alleen bijna nooit meer voorkomen vanwege de ontwikkelingen die de beautybranche doormaakt. Natuurlijk wanneer je een wat minder goed merk koopt zal de kans groter zijn dat je product na een bepaalde tijd niet meer goed werkt of als je het product altijd in de zon laat staan. Maar wanneer je een niveau product hebt zal dit bijna niet voorkomen. Het beste wat je preventief kunt doen is het serum op een koele, donkere plek bewaren en dan kan je er ongeveer een half jaar tot jaar mee doen!

Ons advies

Laat een specialist het juiste serum voor je uitzoeken. Omdat er zulke krachtige ingrediënten in zitten is het belangrijk dat je wel de juiste producten voor jouw huidtype hebt. Wanneer je dit niet hebt kun je ervoor zorgen dat de huid juist meer achteruit gaat dan vooruit. Dus vraag altijd een expert om advies.

Beauty Blogger - Natascha

Terug naar de blogs

 

#Acne Alphen a/d Rijn #Couperose Alphen a/d Rijn #Microdermabrasie Alphen a/d Rijn #Laser ontharen Alphen a/d Rijn #IPL ontharen Alphen a/d Rijn #IPL Alphen a/d Rijn #Beauty Supps Alphen a/d Rijn #Powerslim Alphen a/d Rijn #Voedingsadvies #Detoxing #Detox #Lycon Wax #Harsen #Manicure #Pedicure #Bruidsmake-up #Wimpers #Wenkbrauwen #Shiseido #Schoonheidssalon Woubrugge

La Colline-2
Murad Logo transparant test
Shiseido-1
Hannah-logo
YB-Logo-NEW-black
OPI-logo-2