vegetables-1584999-1920

Voedingsstoffen die goed zijn voor je huid!

23-6-2017 Terug naar de blogs

"Een mooie huid komt van binnenuit": is een beetje het motto van de Beauty Supps supplementen die wij verkopen in Alphen. Het is belangrijk dat je je lichaam voldoende vitamines biedt zodat het lichaam ook daadwerkelijk voor een mooie huid kan zorgen. Wanneer je een disbalans hebt van mineralen, vergiftigingen, stress, etc. zal je dit terugzien in je huid. Alles heeft uiteindelijk met elkaar te maken. Het effect van crèmes en serums zullen minder groot zijn op het moment dat je een groot deel aan voedingstoffen mist. Wanneer je de juiste voeding eet en ook bepaalde voedingsmiddelen vermijdt kun je zelf al een gezonde huid krijgen. In samenwerking met cosmetica zal je ervoor zorgen dat je een optimaal resultaat bereikt. 

Dagelijkse voeding

Het is belangrijk dat je lichaam zo weinig mogelijk schadelijke stoffen binnenkrijgt, wanneer dit wel gebeurd zal je dit terugzien in je huid. Het eten van gezonde voeding is essentieel om een mooie huid te krijgen. Wanneer je een gezonde huid hebt dan kan je daar van afleiden dat je lichaam schoon is van binnen. 

Er zijn een aantal voedingstoffen die bijdrage aan een mooie, gezonde huid. Dit zijn: 

  • Vitamines: helpen tegen anti-aging en beschermen de huid tegen bijvoorbeeld de zon;
  • Eiwitten: dit zorgt ervoor dat cellen sneller herstellen en/of groeien;
  • Oliën en vetten: denk maar eens aan vis etc. dit is niet alleen goed voor het dieet maar ook goed voor je huid. Het zorgt er namelijk voor dat je een beschermlaagje op de huid krijgt, zodat je minder vochtverlies hebt. En daarnaast maakt het de huid zacht en flexibel. 

5 tips voor een mooie, gezonde, stralende huid

Wanneer je bezig bent met huidverbetering, dan kan je niet-niet naar je eigen voedingsgebruik kijken. Het is belangrijk voor een mooie huid dat je ook van binnen er mooi uitziet. Daarom hebben wij 5 tips die je eigenlijk zou moeten toevoegen in je voedingspatroon: 

  1. Omaga-3 rijke voeding: een goede huidverzorging begint met het toevoegen van deze vetzuren in het voedingspatroon. Ze helpen je celmembranen gezond te houden door ze te beschermen tegen schadelijke stoffen. Goede voedingstoffen laten ze juist wel door en ze voeren ook nog eens afvalstoffen goed en snel af. Je kunt bij Omega-3 rijke voeding denken aan plantaardige vetten en oliën zoals: kokosnootolie, walnoten en bijvoorbeeld lijnzaad.
  2. Rauwe groentes: ja uiteindelijk blijven groentes overal terugkomen, in diëten maar ook bij huidverzorging. Het is belangrijk om voldoende groentes te eten. Dit komt omdat groentes vol zitten met water en dit helpt bij de reiniging van het lichaam. Een makkelijke manier om genoeg groentes binnen te krijgen is om je groentes als sap te drinken. Ook is een oplossing om supplementen erbij te slikken. Lees hierover hier meer.
  3. Antioxidantrijke voeding: misschien vraag je je nu af wat we hier mee bedoelen: bosbessen, groene thee, wortels zitten vol met antioxidanten. Misschien een idee om deze als snacks mee te nemen naar je werk? Ze zorgen er namelijk voor dat de huidcellen beschermd worden tegen schadelijke stoffen. Zo blijft de huid langer jong! 
  4. Water: misschien heb je dit onze specialisten wel een keer horen zeggen, maar eat your water! Zoals we hierboven al aangaven is het belangrijk dat je voldoende groente eet vanwege de hoeveelheid water wat hier in zit. Eat your water kan ook met fruit, denk maar eens aan watermeloen, mango, etc. Daarnaast is het ook gewoon belangrijk dat je je water blijft drinken. Dus niet alleen eten, maar drink ook voldoende water. Zeker met wat warmer weer, zorg je ervoor dat de afvalstoffen in de huid goed kunnen worden afgevoerd. 

Natuurlijk zijn er ook zat voedingsmiddelen die ongezond zijn voor je huid, zoals bijvoorbeeld: bewerkte levensmiddelen, granen, suikers, verzadigde vetten en melkproducten. Zorg ervoor dat je van deze niet teveel binnen krijgt en dat je eerder je focus legt op de bovenstaande vier goede voedingsmiddelen. 

Naast natuurlijk goede voeding is beweging en een gezonde levensstijl van groot belang bij een mooie huid. Probeer iedere dag 30 minuten te bewegen het klinkt cliché maar het zal echt een effect hebben op je lichaam dus uiteindelijk ook op je huid. Denk ook eens aan genoeg slaap! Essentieel wanneer je een gezonde huid wilt behouden. Dingen als roken en alcohol zijn funest voor de gezondheid van je huid (en lichaam), maar ja dat wisten we natuurlijk al! ;) 

Ik zelf weet hoe lastig het is om iedere dag te denken aan alle bovenstaande punten. Maar gelukkig is er wel een oplossing, ik slik sinds kort supplementen van de Beauty Supps. Dit doe ik omdat ik het voedingsdagboek had ingevuld en zag dat ik gewoon een heel deel van mijn vitamines mis. Terwijl ik echt wel genoeg fruit eet en dergelijke. Het is nou eenmaal lastig in een wereld als vandaag, met de drukte van dien om echt genoeg van alles te eten en drinken. Vandaar dus dat ik supplementen ben gaan slikken om mijn lichaam en huid te ondersteunen! Lees hier meer over Beauty Supps! 

Beauty Blogger - Natascha

Terug naar de blogs

 

#couperose #laserontharen #ontharen #laser #IPL #powerslim #beautysupps #supplementen #detoxing #detox #woubrugge #teraar #leiden #zoetermeer #roelofarendsveen #nieuwkoop #boskoop #bodegraven #waddinxveen #woerden #voorschoten #zoeterwoude #koudekerka/drijn

La Colline-2
Murad Logo transparant test
Shiseido-1
Hannah-logo
YB-Logo-NEW-black
OPI-logo-2