pukkel-1

Waar komt acne vandaan?

8-5-2017 Terug naar de blogs

Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. Die ochtend dat je wakker wordt met een pukkel op je gezicht. Verschrikkelijk maar waar. Sommige mensen hebben zelfs dagelijks te maken met overmatige pukkeltjes, dit wordt ook wel acne genoemd. Om eigenlijk een oplossing te vinden voor acne zijn we de boeken ingedoken om een aantal vragen voor ons zelf te beantwoorden: wat is acne, waar komt acne vandaan en misschien wel de belangrijkste vraag: is er een oplossing voor acne?

Wat is acne? 

Acne is een huidaandoening die het meeste voorkomt bij de mens. Eigenlijk is acne in het kort gezegd een ontsteking van de huid. Zoals ik hierboven al aangaf heeft iedereen er wel een keer in meer of mindere mate last van (gehad). Acne wordt door iedereen als gewoonweg irritant ervaren. Er zijn zelfs onderzoeken gedaan dat mensen met veel acne een grotere kans hebben op een vorm van depressie. Gelukkig is er voor acne een oplossing. Maar ik wil nog niet te hard van stapel lopen. Ik wil eerst dieper in gaan op hoe acne wordt veroorzaakt.

Waar komt acne vandaan?

Acne is iets waar we allemaal wel een keer last van hebben gehad. Het komt vooral voor bij de jongeren onder ons tussen de 15 tot 18 jaar. Dit komt vooral omdat het geslachtshormoon wat toe gaat nemen tijdens deze jaren meer talg gaat produceren. Wat er dan gebeurt is dat de haarfolikel gaat verstoppen. De talg kan niet meer weg wat leidt tot een ontsteking. De talg kan niet verder in het haarzakje dus gaat een weg naar buiten zoeken namelijk naar boven in de huid. Hierdoor ontstaat uiteindelijk een pukkel.

Welke factoren zorgen voor acne?

  • Helaas kunnen onze voorouders er voor zorgen dat we genetisch gevoelig zijn voor acne. Vaak als niemand van jouw ouders veel last heeft gehad van acne zal jij er ook niet veel last van hebben;
  • Hormonale factoren;
  • Veel stress; 
  • Omgevingsfactoren (denk aan luchtvervuiling, misschien werk je veel buiten, etc.);
  • Vette poriën of slechte cosmetica producten;

Wat doen de talgklieren precies?

Acne is een aandoening van de talklieren. Talgklieren bevinden zich overal op de huid met uitzondering van de handen en voeten. Er zijn niet overal dezelfde hoeveelheid talgklieren. Op de volgende plekken zijn veel talgklieren aanwezig: hoog op de rug, het voorhoofd en op de kin. De talgklieren scheiden de talg via een kanaaltje dat uitkomt in het haarzakje. Via deze haarfollikel komt de talg dan naar de huidoppervlak. Alleen hierom al is het erg belangrijk dat je de huid iedere dag reinigt!

Wat zijn fabels omtrent acne?

Er zijn verschillende verhalen die rondgaan die misschien ook wel in jouw familie rond gaan. Bij ons thuis was dat als je varkensvlees at je veel last ging krijgen van acne. Maar is dit een feit of een fabel? Even alle fabels op een rijtje. Acne heeft niets te maken met: 

  • Het eten van varkensvlees (daar heb je het al), chocolade, patat of mayonaise; 
  • Voedselallergie;
  • Slechte hygiëne;

Wat mogelijk geen fabel is, is de relatie met het eten en drinken van zuivelproducten en acne.

Verschillende soorten acne

Er zijn verschillende soorten acne, om deze allemaal met je te gaan bespreken is een beetje overdreven. Als je naar een specialist gaat op het gebied van acne dan zullen zij direct weten wat voor vorm van acne je hebt en met welke aanpak ze dit het beste kunnen verminderen en misschien zelfs wel kunnen oplossen voor je.

Behandeling van acne

Lichte tot matig ernstige acne kan bij Beauty All In worden behandeld. Zoals hierboven al werd aangegeven kijken we dan naar de huid en wat de beste behandeling is. Een persoonlijk behandelplan maken is onwijs belangrijk als het gaat om acne! Vooral omdat bij ernstige acne de kans groot is dat er littekens overblijven op de huid. Bij ernstige acne raden wij daarom ook aan om naar een specialist te gaan zoals een dermatoloog. Ga niet op het internet zoeken naar oplossing of oplossingen voor acne. Wil je meer weten over de behandelingen van acne bij Beauty All in: lees dan hier meer.

Behandeling van acne littekens

Zoals we hierboven al aangaven is de kans heel erg groot, als je last hebt van ernstige acne, dat je dan overblijft met littekens. Hier kan je zelf vaak niets aan doen. De littekens kunnen dan bestaan uit: diepe putjes op het gezicht, dunne witte littekens of dikke op de huid liggende littekens. Bij Beauty All In hebben wij verschillende oplossingen voor acne littekens. Maak hiervoor een afspraak zodat we de beste oplossing voor jouw huid kunnen bedenken! 

Conclusie van het verhaal is dat acne een ontzettende vervelende huiddoening is. Met de bovenstaande blog willen we duidelijk maken dat er een oplossing bestaat voor acne! Welke vorm dan ook, ga niet zelf goedkope rommel op je gezicht smeren maar vraag een specialist naar een persoonlijk plan! Je gezicht blijft de rest van je leven je visitekaartje! 

Beauty Blogger - Natascha

Terug naar de blogs

 

#acne #couperose #rimpels #pigmentvlekken #rosacea #microdermabrasie #oogbehandeling #elektrisch #ontharen #elektrischontharen #facelift #laserontharen #laser #iplontharen #ipl #powerslim #voedingsadvies #voedingsdagboek #detoxing #detox #lyconwax #harsen

La Colline-2
Murad Logo transparant test
Shiseido-1
Hannah-logo
YB-Logo-NEW-black
OPI-logo-2