water-2232732-1920

Detoxen: wat doet dit met mijn lichaam?

25-4-2017 Terug naar de blogs

Detoxen is helemaal hip! Erg veel mensen in mijn omgeving hebben ooit wel eens een detox gedaan of zijn van plan om een detox te doen. De welbekende ik stop een maand met drinken in het nieuwe jaar staat bij mij ook nog op mijn to-do-list. Maar wat ik mij nu afvraag is of detoxen echt wel goed is voor je lichaam. Alleen maar een hele week sap drinken of water klinkt naar mijn idee HELEMAAL niet gezond.. 

Waarom detoxen?
Mensen gaan detoxen om hun lichaam te ontgiften. Iedere dag wordt het lichaam blootgesteld aan allemaal giftige stoffen en dit wordt naarmate de wereld veranderd steeds meer. Het varieert van sigarettenlucht tot uitlaatgassen of denk ook maar eens aan bewerkt voedsel. Ons eigen lichaam kan ons voor heel veel van dit soort giftige stoffen beschermen. Schadelijke stoffen worden uit ons lichaam verwijderd, maar op het moment dat we aan teveel van dit soort giftige stoffen worden blootgesteld, kan het lichaam dit niet meer aan. Deze stoffen worden dan in plaats van afgevoerd, opgeslagen en worden vetcellen. Deze vetcellen kunnen wel jaren blijven zitten. Vervolgens kunnen deze stoffen allemaal enge ziektes met zich mee brengen, denk maar eens aan kanker bijvoorbeeld. De enige manier om dan van deze giftige stoffen af te komen is om eens in de zoveel tijd een detox te doen. Hierdoor worden de vetcellen waar de giftige stoffen inzitten afgebroken zodat de toxische stoffen kunnen worden afgevoerd. 

Helpt detoxen nou echt?
Ondanks dat het detoxen nu helemaal 'hip' is bestaat het detoxen al heel erg lang. Er zijn zelfs natuurgeneeswijzen die denken dat de enige ziekte die op de wereld bestaat vergiftiging is. Zij geloven in het feit dat het lichaam in staat is om zichzelf te genezen wanneer je genoeg voeding en vitamines binnen krijgt. Helaas vooral in de wereld van vandaag krijgen we nou eenmaal minder vitamines binnen dan de hoeveelheid die we nodig hebben (voedingssupplementen). Detox kan naast het reinigen van het lichaam ook effect hebben op je gewicht en op de verschijnselen van ouderdom.

Wat MOET je weten?
Het is belangrijk bij detoxen, dat je de detox niet zelf gaat verzinnen. Wanneer je niet de goede voorbereidingen treft of je goed genoeg inleest kan detoxen zelfs gevaarlijk zijn! Tijdens het detoxen kan je goed ziek worden omdat giftige stoffen in je bloedbaan terecht komen. Het is daarom het verstandigst om te detoxen in samenwerking met een professional. Tijdens een detox kan je verschillende 'pijntjes' krijgen, denk hierbij aan: misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid en/of stemmingswisselingen. 

Wat is het resultaat?
Er zijn veel mensen die aangeven na een detox zich weer als herboren te voelen. Fitter, gezonder en minder moe, zijn termen die we vaak horen als het gaat om detoxen. Een voordeel kan ook zijn dat je overtollig vet hebt verloren, dus ook meteen een aantal kilo's kwijt bent. Mijn conclusie van de detox is dat het belangrijk is in de wereld van vandaag dat je je lichaam eens in de zoveel tijd 'schoon' maakt. Bij Beauty All In hebben wij hier de middelen voor: Beauty Supps detoxkuur. Voor meer informatie kan je ons hier altijd over bellen! 

Beauty Blogger - Natascha

Terug naar de blogs

 

 #woubrugge #leiden #zoetermeer #roelofarendsveen #teraar #nieuwkoop #bodegraven #boskoop #waddinxveen #woerden #voorschoten #zoeterwoude #koudekerkadrijn #alphenadrijn

La Colline-2
Murad Logo transparant test
Shiseido-1
Hannah-logo
YB-Logo-NEW-black
OPI-logo-2