webheaders-september2-1

Nieuw van Dr Murad! Optimale verzorging en bescherming voor uw huid

De tijd breekt weer aan van zon, zee en strand. Heerlijk op een terrasje genieten van een cocktail en het gezicht lekker in het zonnetje. We weten tegenwoordig allemaal dat de zon nodig is om vitamine D op te nemen zodat wij gezond blijven van lichaam en geest. We weten tegenwoordig ook allemaal dat een overdaad aan zon schaadt en we de huid goed moeten beschermen tegen uitdroging, veroudering en huidkanker.

Onze vijand bij huidveroudering

Wist u echter dat er nog een vijand op de loer ligt om onze huid te verouderen? Een vijand waar wij tegenwoordig allemaal mee te maken hebben in onze tijd van computers, vervuiling en mobiele telefoons. Gebleken is uit diverse onderzoeken dat de schade van blauw licht van b.v. mobiele telefoons en computers bijna net zo schadelijk is voor de huid als de zon. Drie dagen werken op de computer staat gelijk aan een halve dag onbeschermd zonnen! Daarnaast krijgen wij te maken met vervuiling. Met name uitlaatgassen zijn zo fijn dat zij diep de poriën binnendringen tot diep in de basaal cellen laag waar nieuwe huid wordt ontwikkeld. Om dan nog maar niet te spreken over alle chemische ingrediënten die vaak overvloedig in veel zonneproducten aanwezig zijn.

Twee soorten filters
Er bestaan twee verschillende UV filters, chemische en minerale filters. Chemische filters trekken echt de huid in en houden hier de UV stralen tegen. Voorbeelden zijn octocrylene en mexoryl. Minerale filters leggen een soort laagje op de huid en weerkaatsen het licht terug. Daarom worden minerale filters ook wel mechanische of fysische filters genoemd. Zinkoxide en titaniumdioxide zijn bekende minerale filters. Uit onderzoeken is gebleken dat beide filters even goed zijn. Vaak worden beide filters in hetzelfde product gecombineerd om de mate van UV bescherming te optimaliseren. Het duurt echter zo’n 30 minuten na aanbrengen voordat een chemische UV filter gaan werken. Een minerale UV filter werkt over het algemeen iets sneller. Minerale filters hebben echter een cosmetische nadeel; na aanbrengen zal de huid een witte of zilveren glans krijgen. Daarentegen vallen chemische filters veel minder op en zijn daardoor aantrekkelijker voor dagelijks gebruik op de huid.  Maar welk van de twee is het meest veilig? Recente studies tonen aan dat het gebruik van sommige chemische filters (zoals oxybenzon) gerelateerd is aan jeuk en eczeem en aan verstoring van de hormoonstofwisseling bij dierproeven. Bij minerale filters is die relatie nog niet bekend.

Twee nieuwe producten van Dr. Murad
Beauty All-in geeft daarom de voorkeur aan een zonnebrandmiddel met een minerale filter. Ons gerenommeerde merk dr. Murad introduceert twee nieuwe producten;

  • City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF 50
  • City Skin Overnight Detox

Dr. Murad ‘s City Skin® Age Defense Broad Spectrum SPF 50 PA++++ is een revolutionaire multifunctionele dagcrème die verder gaat dan een dagcrème met zonnebescherming maar die ook een complete bescherming biedt tegen agressors van buiten: blauw licht, vervuiling, infrarood, UVA en UVB straling. En 100% mineraal zonder chemische toevoegingen.

Iedere dag wordt de huid aangetast door het milieu en schadelijke stoffen van buitenaf. Maar ook stress en interne onrust schaadt de huid. Dr. Murad’s speciale nachtcreme City Skin ® Overnight Moisturizer is een baanbrekende formule die de huid voorziet van een Detox. De huid wordt ontgift, schadelijke stoffen en vrije radicalen worden geneutraliseerd en de huid wordt sterker, helderder en beter.

Twee prachtige producten nieuw in het assortiment en uitstekend te combineren met de minerale make-up van Youngblood.

Bel of kom langs bij ons Huid- & Lifestylecenter om de werking van Murad City Skin zelf te ervaren!

Direct boeken

La Colline-2
Murad Logo transparant test
Shiseido-1
Hannah-logo
YB-Logo-NEW-black
OPI-logo-2