bed-945881-1920

Moet je een nachtcrème gebruiken?

6-9-2017 Terug naar de blogs

Het komt regelmatig voor dat klanten bewust bezig zijn met huidverbetering. Ze gebruiken de reiniging, toner, crème en een serum. Wanneer ik dit rijtje zo zie zou je toch denken dat je perfect bezig bent? Wat er dan vaak wordt vergeten is de nachtcrème. Daarbij komt vaak de vraag naar voren: “Kan ik niet gewoon mijn dagcrème ook voor de nacht gebruiken?” Natuurlijk kan dat, maar het heeft niet hetzelfde effect. Een dagcrème is vooral om je voor de dagelijkse schadelijke stoffen te beschermen vanuit buiten (zoals de zon, giftige stoffen in de lucht, uitlaatgassen, etc). Een nachtcrème daarentegen wilt je ‘s nachts helpen om weer helemaal fris en fruitig wakker te worden.

Gebruik je nog geen nachtcrème? Dan is het verstandig dat je dit toch in je standaard huidverzorgingsproducten gaat toevoegen. Het gebruik van een nachtcrème heeft namelijk heel veel voordelen. Er is namelijk een groot verschil tussen een dag en nachtcrème. Een dagcrème heeft een bepaalde functie en dat is als eerste ervoor zorgen dat je fris de deur uit kan, dus een liftend effect geven. Daarnaast heeft de dagcrème de belangrijke functie om jouw huid te beschermen, vaak zit er dan ook een SPF in je dagcrème. In bed heb je dit natuurlijk niet nodig.

Wat gebeurd er wanneer je slaapt? Je huid gaat keihard aan het werk om alles waar hij vandaag mee heeft moeten dealen te herstellen. Dit kan de huid wanneer die jonger is goed in zijn eentje af. Maar wanneer de huid ouder wordt is het handig als je de huid een steuntje in de rug geeft. Geef het die hydratatie die het nodig heeft zodat het makkelijker kan herstellen. Vaak zijn nachtcrèmes ook wat vetter en trekken ze niet direct in de huid zoals een dagcrème wel zou moeten doen. Dit is die extra hydratatie die de huid nodig heeft in de nacht.

Om je nog verder te overtuigen dan misschien al gedaan is, hebben wij een aantal redenen opgeschreven waarom het verstandig is om een nachtcrème te gaan gebruiken:

  • Het zorgt voor extra hydratatie;
  • Het verzacht je gezicht;
  • Het zorgt voor een egale huidskleur;
  • Het stimuleert de aanmaak van collageen (wat voor minder rimpels zorgt);
  • Het helpt de bloedsomloop, waardoor je huid kleur krijgt;
  • Het voorkomt dat de huid verzwakt;
  • Helpt bij het vernieuwen van de huidcellen;
  • De huid absorbeert actieve ingrediënten beter dan overdag.

Zo, wij zijn benieuwd? Hebben we je overtuigd van de kracht van een nachtcrème? Nogmaals willen we benadrukken dat wanneer je überhaupt bezig bent met huidverzorging je al meer doet dan de meeste. Wanneer je nu nog je dagcrème dag en nacht gebruikt is dat prima! Wanneer je crème op is, denk dan even aan deze blog! Want wanneer je dan ook nog is de nachtcrème gaat gebruiken ga je nog een stapje hoger op de huidverbetering ladder!

Welterusten! En niet vergeten te smeren!

Beauty Blogger - Natascha

Terug naar de blogs

 

#Acne Alphen a/d Rijn #Couperose Alphen a/d Rijn #Microdermabrasie Alphen a/d Rijn #Laser ontharen Alphen a/d Rijn #IPL ontharen Alphen a/d Rijn #IPL Alphen a/d Rijn #Beauty Supps Alphen a/d Rijn #Powerslim Alphen a/d Rijn #Schoonheidssalon Woubrugge #Schoonheidsinstituut Woubrugge #Schoonheidssalon Ter Aar #Schoonheidsinstituut Ter Aar #Schoonheidssalon Nieuwkoop #Schoonheidsinstituut Nieuwkoop

La Colline-2
Murad Logo transparant test
Shiseido-1
Hannah-logo
YB-Logo-NEW-black
OPI-logo-2