youdid-bai-3-1

Steelwratjes & Bindweefselbultjes

Een wratje in de vorm van een bobbeltje of steeltje, wordt ook wel steelwratje of gesteeld fibroom genoemd. Een steelwratje komt meestal voor in de nek, oksel, hals, oog of lies.

Hoe ontstaat een steelwratje?
De precieze oorzaak van steelwratjes is niet bekend, maar sommige factoren spelen wel een rol in de vorming van steelwratjes. Factoren die  invloed uitoefenen op de vorming van steelwratjes zijn onder andere: hormoonschommelingen, genen, schurende kleding en uw leeftijd. Een steelwratje is een goedaardige huidaangroei, en veel mensen hebben geen last van hun steelwratjes. 

Een bindweefselbultje of lipoom is een kleine ophoping van vet onder de huid, die zichtbaar is als bultje op de huid. Een bindweefselbultje is dus een vetbultje  die meestal voorkomt bij de knie, onderarmen, rug en onderbenen.

Hoe onstaat een bindweefselbultje?
Over de oorzaak van het ontstaan van bindweefselbultjes is weinig bekend. De meeste mensen hebben geen last van een bindweefselbultje.

De oplossing
Voor het verwijderen van steelwratjes en bindweefselbultjes, gebruiken wij het coagulatie apparaat. Hierbij wordt een dun naaldje gebruikt, die met behulp van wisselstroom of een combinatie van wissel- en gelijkstroom het gewenste plekje verwijdert. De hoeveelheid behandelingen die nodig zijn om uw steelwratje of bindweefselbultje te verwijderen kan verschillen.

Het resultaat
Het resultaat van de behandeling is al zichtbaar na slechts één behandeling. In sommige gevallen is één behandeling niet voldoende. Tussen de behandelingen zit ongeveer zes weken, waarin de huid kan herstellen. De specialist geeft u een vrijblijvend thuisverzorgingsadvies om de behandelde huid te verzorgen.

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK

La Colline-2
Murad Logo transparant test
Shiseido-1
Hannah-logo
YB-Logo-NEW-black
OPI-logo-2