autumn-209479-1920

Dit gebeurd er met je huid in de herfst!

21-9-2017 Terug naar de blogs

Ja ik weet nog niet echt of ik het leuk vind, maar de herfst is officieel begonnen! En dat betekent dat we weer volle bak de verwarming gaan aanzetten, onze winterkleding weer uit de kast gaan halen en een verandering zien in onze huid. Misschien heb je niet het idee dat jouw huid verandert in de herfst, maar dit is wel degelijk zo! De huid verandert namelijk ieder seizoen dus ook nu. Wij hebben een aantal dingen opgeschreven wat er gebeurd met de huid en hoe de huid er aan het begin van de herfst aan toe is:

    1. Je huid is waarschijnlijk een stuk droger: wanneer we meer naar de winter gaan neigen zal de huid dit minder leuk gaan vinden. De huid wordt namelijk een stuk droger. Het kan zijn dat je hele gezicht droog is of dat je maar een paar plekjes hebt die ontzettend droog zijn. Zorg ervoor dat je een wat vettere crème gaat gebruiken. In de zomer gebruik je meestal een wat lichtere crème (als je het goed doet) en in de herfst/winter is het tijd om over te stappen naar de vollere crèmes die jou kunnen helpen tegen de droge plekken op het gezicht. Naast dat je een crème smeert is het ook aan te raden om iedere week een hydraterend masker op te doen. Zo krijgt je huid die vocht boost die het zeker nu nodig heeft!
    2. Je huid is waarschijnlijk veel gevoeliger: merk je dat wanneer je van buiten naar binnen gaat dat je huid helemaal aan het gloeien is? Dit is het moment dat de huid keihard aan het werk is om vanuit de kou te herstellen naar opeens warmte. De rode wangen zie je het meest in de herfst en de winter. Dit omdat de huid veel gevoeliger is voor kou. Omdat je huid een stuk gevoeliger is, is het belangrijk dat je oplet met wat je op je gezicht smeert. Let bijvoorbeeld goed op met peelings. 
    3. Je huid heeft nog naweeën van de zomer: de huid heeft het erg te verduren. Van de lente kwamen we in de zomer waarbij veel Nederlands ook optimaal gebruik hebben gemaakt van de zonuren. Hoe lekker dit ook is voor de vitamine D. De huid vindt dit net iets minder leuk. Wanneer het heet is zullen poriën groter worden, dit kan resulteren in donkere vlekjes op de huid. Omdat de huid in de zomer veel “klappen” heeft gehad zal het nog steeds in “herstelmodus” zitten. Het is dus belangrijk dat je de huid ondersteunt! Gebruik daar voor producten die de donkere vlekjes kunnen verminderen of die de poriën kunnen verkleinen. Zo help je de huid en is die sneller klaar voor de herfst! 
    4. Blijven smeren met SPF factor: ken je die heerlijke dagen dat je door het bos gaat wandelen aangezien de zon vol schijnt! Het voelt niet warm maar de zon is zeker aanwezig! Omdat we niet voelen dat het warm is smeren we vaak geen SPF meer op ons gezicht. Dit moet zeker wel nog steeds! Blijf daarom ook in de herfst een dagcrème gebruiken waar een SPF factor in zit. Ga je echt een dag in de zon naar buiten dan is het belangrijk dat je gewoon zonnebrand smeert! 
    5. Je bloedcirculatie is slechter: omdat het wat kouder wordt kan het zijn dat je bloedcirculatie wat verminderd. Dit zie je vaak direct aan de huid want de huid heeft niet dat gezonde rode/roze kleurtje. Vaak ziet de huid er dan wat grauwer uit. Om dit te verhelpen zijn er verschillende dingen die je kunt doen: producten gebruiken waar antioxidanten in zitten of een schoonheidsbehandeling nemen. De specialiste zorgt er namelijk door het masseren van je gezicht ervoor dat er weer bloed door de huid gaat stromen zo zul je direct zien dat de huid weer roder van kleur wordt!

Er gebeurd best veel met de huid. En zoals ik al eerder aangaf heeft de huid veel te verduren in eigenlijk ieder seizoen. Daarnaast is de huid voordat een nieuw seizoen is aangebroken nog bezig met het herstellen van het vorige seizoen. De juiste producten en de juiste behandelingen zijn onwijs belangrijk wanneer je wilt dat de huid niet heel veel verandert per seizoen. Vraag advies aan jouw schoonheidsspecialiste wat je het beste kunt gebruiken in het herfst seizoen.

Beauty Blogger - Natascha

Terug naar de blogs

 

#Schoonheidssalon Woubrugge #Schoonheidsinstituut Woubrugge #Lifestyle center Woubrugge #Huidverbetering Woubrugge #Beauty Woubrugge #Schoonheidssalon Ter Aar #Schoonheidsinstituut Ter Aar #Beauty Ter Aar #Schoonheidssalon Nieuwkoop #Lifestyle center Nieuwkoop

La Colline-2
Murad Logo transparant test
Shiseido-1
Hannah-logo
YB-Logo-NEW-black
OPI-logo-2