couperose-2

Couperose, wat is het en hoe kom ik hier vanaf?

9-6-2017 Terug naar de blogs

Couperose is eigenlijk het hebben van uitgezette rode, en soms zelfs wel blauwe, bloedvaatjes in het gezicht. Het is eigenlijk een volkomen onschuldig huidprobleem dat vooral bij mensen met een blanke huid veel voorkomt. De uitgezette adertjes treden vaak in een later stadium van het leven op. Maar het kan ook zo zijn dat je het al hebt op jongere leeftijd. Toch komt couperose het meest voor bij vrouwen van een leeftijd vanaf 30 jaar.

Waarom heb ik couperose?

Het onstaan van couperose komt omdat de adertjes die bovenin de huid liggen slapper zijn geworden en gaan verwijden. Er zijn verschillende oorzaken die er extra voor kunnen zorgen dat couperose erger wordt in de huid:

  • Vaak als je moeder en/of oma het hebben gehad dan is de kans groot dat jij dit ook gaat krijgen;
  • Teveel in de zon;
  • Het kan liggen aan je eigen huidtype. Heb je een licht huidtype dan ben jij vatbaarder voor een huidprobleem zoals couperose;
  • Wanneer je snel van koud naar warm gaat, of vice versa;
  • Teveel alcoholgebruik;

Hoe weet ik of ik couperose heb?

Couperose komt vooral veel voor op de wangen, neus en op de kin. Het zijn rode en/of blauwe uitgezette vaatjes. Wanneer je er met je vinger op drukt zal de roodheid verdwijnen, na een paar tellen zal je de couperose dan weer terug verschijnen. De adertjes kunnen naast gewoon onhandig ook branderig, prikkelig, tintelig en/of voor jeuk zorgen.

Kan een specialist meteen zien of ik couperose heb?

Jazeker, het is ook belangrijk dat wanneer je denkt dat je couperose hebt dat je dit laat controleren door een specialist. Het liefst een huidspecialist. Zij kunnen dit direct met het blote oog zien. Vaak willen ze het wel nog even extra bekijken met een loeplamp om zo te kijken naar de ernst van de couperose.

Zijn er behandelingen die ik kan doen tegen couperose?

Er zijn bij Beauty All In verschillende behandelingen die gedaan worden tegen couperose. Of misschien moet ik het beter verwoorden: om couperose te verbeteren. Echt het geheel verwijderen van couperose kunnen wij nooit garanderen.

  • IPL (Lux G): het energieniveau die de Lux G gebruikt zorgt ervoor dat het bloed in de huid gaat stollen, hierdoor gaat het lichaam de afvalstoffen zelf wegwerken en zo verdwijnt de couperose.
  • Supplementen: het kan zijn dat je een tekort aan vitamine hebt waardoor de huid sneller vatbaar is voor couperose. Het is daarom een idee om een keer aan supplementen te denken.
  • Make-up: een goede dekkende make-up is nog niet alles, je zou ook een make-up moeten hebben die er niet voor zorgt dat de huid verstopt raakt!

Met bovenstaande punten is het van belang dat je niet zelf op onderzoek uitgaat maar vooral een specialist om advies vraagt.

Wat kan je zelf al doen?

Natuurlijk kan je zelf ook al wat doen om couperose te verminderen. Bijvoorbeeld jezelf goed beschermen tegen zonlicht met een goede SPF factor of een vermindering in alcohol verbruik.

Kan het ook vanzelf over gaan?

Nee, helaas gaat couperose niet vanzelf weg. Het kan zijn dat het wat stabieler wordt in de loop van tijd of dat je gewoon minder vaak in aanraking komt met de zon of iets dergelijks. Maar de kans is klein dat couperose uit zich zelf geheel verdwijnt. Lees hier meer over couperose

Beauty Blogger - Natascha

Terug naar de blogs

 

#alphen #alphena/drijn #laserontharen #laser #ontharen #IPL #powerslim #detoxing #harsen #pedicure #bruidsmakeup #wimpers #Schoonheidssalon Woubrugge #Schoonheidsinstituut Woubrugge #Huidverbetering Woubrugge #Huidproblemen Woubrugge #Beauty Woubrugge #Schoonheidssalon Ter Aar #Schoonheidsinstituut Ter Aar #Lifestyle center Ter Aar #Huidverbetering Ter Aar #Huidproblemen Ter Aar #Beauty Ter Aar

La Colline-2
Murad Logo transparant test
Shiseido-1
Hannah-logo
YB-Logo-NEW-black
OPI-logo-2