webheaders-september3-1

Alles over ontharen

 

Beauty All-in is sinds 1996 gespecialiseerd in het verwijderen van (over)beharing. Was het eerst alleen door middel van elektrische epilatie, vanaf 2001 kwam daar de specialisatie laserontharen bij. Wat is nou precies ontharen met de laser? In de beautybranche staat het ontharen met laser ook bekend als IPL.

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Dat betekent dat er heel intensieve lichtpulsen gegeven worden. Het principe van IPL berust op dat van de laser. Beide vernietigen het haarzakje met behulp van licht dat in het pigment van haar en haarzakje wordt omgezet in warmte. Bij Beauty All In laseren wij met het LUX RS apparaat. Een zeer krachtig apparaat met goed resultaat.

Wat is IPL ontharen met de Lux RS
De Lux RS onderscheidt zich van andere IPL ontharingssytemen. De laser werkt efficiënter én effectiever doordat  de grotere koppen de energie over een groter oppervlak verspreiden. De Lux RS geeft korte, sterke lichtstralen op de huid in blokjes van zelfs twee vierkante centimeter. Een hoog geconcentreerde lichtstraal wordt geabsorbeerd door het pigment in het haarzakje. Het pigment wordt sterk verhit, waardoor het haarzakje wordt vernietigd. Om schade aan de omgevende huid te voorkomen, gaat het licht door een speciale scanner met koelsysteem. Het koelsysteem houdt de bovenlaag van de huid koud, beschermt de huid en vermindert het prikkelende gevoel tijdens de behandeling.

Wat voelt u van de behandeling?
Echt pijnlijk is het niet. Er is een tintelend, wat prikkelend gevoel.

Wat mag u wel en niet voor en na de behandeling?
Het is noodzakelijk om 3 weken voor, en 3 weken na de behandeling zonlicht te vermijden. Hieronder valt ook het gebruik van de zonnebank, of bruin zonder zonnecrème. Wilt u toch zonnen tijdens de behandeling dek dan het behandelgebied af.

U mag de haren uit het gebied dat u wilt laten behandelen niet meer uit de huid trekken tot minimaal 2 tot 4 weken voor aanvang van de behandeling. Wel mag u de haren kort houden door middel van knippen of scheren.

Intake-gesprek voor de behandeling
Vóór de behandeling vindt er een intakegesprek plaats, waarin uitgebreid uitgelegd wordt hoe de behandeling in zijn werk gaat. Eventuele vragen kunnen dan ook beantwoord worden. Bij een donkere huidskleur wordt een afspraak gemaakt voor een proef-behandeling i.v.m. het mogelijk optreden van kleurverschil na de behandeling.

Aantal behandelingen
Voor een goed resultaat zijn meerdere behandelingen nodig met tussenpozen van enkele weken. Haren doorlopen een cyclus. Ze bevinden zich niet allemaal tegelijk in dezelfde fase. Alleen in de groeifase kunnen de haren definitief worden verwijderd. Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van:

  • De groeifase van de haren. Het verloop verschilt per persoon.
  • Het gebied, dat behandeld moet worden (het gezicht gaat sneller dan de benen)
  • Haarkleur en huidskleur (donkere haren op een blanke huid reageren beter)

Mocht u meer willen weten over IPL of andere vormen van definitief ontharen schroomt u dan niet om een afspraak bij ons te maken of loop vrijblijvend naar binnen.

La Colline-2
Murad Logo transparant test
Shiseido-1
Hannah-logo
YB-Logo-NEW-black
OPI-logo-2