laser-ontharen-1

8 dingen die je moet weten bij laser ontharen

14-6-2017 Terug naar de blogs

Het klinkt bij mij als muziek in de oren: nooit meer scheren, harsen of epileren.. Er zijn wel 8 essentiele dingen die je maar beter kunt weten voordat je aan laser ontharen begint! 

  1. Ontharen werkt het best op een lichte huid met donkere haren

Donkere haren bevatten meer melanine dan de lichtere haren: blond, wit, etc. De melanine is nodig om het licht van de laser te kunnen absorberen en dan de haarzakjes te vernietigen. Ook een wat donkerdere huid is minder geschikt voor laser ontharen. Er is bij een donkere huid minder contrast tussen het haar en de huid. Het wordt door onze salon daarom ook afgeraden om te gaan zonnebanken of zonnen voordat je de behandeling doet. Hoe lichter de huid, hoe beter het resultaat!

  1. Harsen en epileren kan niet meer!

Ongeveer 6 weken voordat je gaat laseren is het verstandig om te stoppen met harsen en/of epileren. Dan zorg je er namelijk voor dat de haartjes in het haarzakje volledig gegroeid zijn. Om het beste resultaat te bereiken moet je namelijk genoeg haar hebben zodat het licht de haar goed kan ‘vinden’. Gelukkig mag je wel gewoon scheren!

  1. Je hebt meer dan 1 behandeling nodig!

Jammer genoeg ben je niet in één keer klaar met laseren. Dan hadden de prijzen waarschijnlijk ook sky high geweest. Maar de haren blijven namelijk groeien en hebben allemaal een andere cyclus. De ene zit in de groeifase de ander in de rustperiode. Alleen de haren in de groeifase worden vernietigd, maar de haarzakjes die nu in de rustfase zit die niet. Daarom heb je ongeveer 5 tot 8 behandelingen nodig, met een tussenperiode van 6 weken.

  1. Helaas is het duurder dan harsen (maar harsen doe je je hele leven)

Ja je moet er iets voor over hebben om er haarfijn uit te zien ;). Nooit meer je oksels scheren dat klinkt mij als muziek in de oren. Bikinilijn die gewoon nooit meer terugkomt, heerlijk! De prijzen van het laser ontharen vind je hier. Een oksel behandeling is bij ons € 125,00 en dan moet je er vanuit gaan dat je die 8 keer doet. Dan ben je in totaal € 1000,00 kwijt om haarvrij te zijn bij de oksels. Klinkt als een hele hoop maar gelukkig verspreid je het iedere keer om de 6 weken.

  1. Helemaal haarloos is bijna onmogelijk

De kans dat niet alle haren vernietigd worden is aanwezig. Vooral blonde haartjes kunnen terug blijven komen. Gelukkig ervaart niet iedereen dit. 

  1. Een geïrriteerde huid na de behandeling is normaal

De huid krijgt toch van dichtbij een laserstraal op zich. Ook al zal de huid geen blijvende schade overhouden aan de laser, toch kan het zijn dat de huid wat rood of branderig aanvoelt. Dit verdwijnt normaal gesproken na enkele uren al weer. Als het branderige gevoel aan blijft houden dan is het verstandig om de specialist te bellen voor een verkoelende crème.

  1. Laserbehandelingen kunnen vergoed worden

Het ligt er natuurlijk heel erg aan wat voor een situatie, maar er zijn mensen die de behandelingen deels of volledig vergoed krijgen van hun zorgverzekeraar. Dit kan zijn wanneer bijvoorbeeld iemand veel haar in het gezicht heeft en daar psychische problemen door heeft. 

  1. Bij zwangerschap laseren wij niet

Laseren wanneer je zwanger bent wordt door ons afgeraden. Naast dat het voor de baby niet goed is zal je waarschijnlijk ook minder goede resultaten behalen aangezien je hormonen ontregeld zijn. Ook wanneer je last hebt van epilepsie, ontstekingsremmende medicijnen gebruikt of tatoeages hebt wordt een behandeling afgeraden.

Voor meer informatie over laser ontharen bij Beauty All In, lees dan hier verder.

Beauty Blogger - Natascha

Terug naar de blogs

 

 

#couperose #laser #ontharen #definitief #IPL #powerslim #detoxing #harsen #manicure #pedicure #bruidsmake-up #wimpers #woubrugge #Schoonheidssalon Woubrugge #Ter Aar #Schoonheidssalon Ter Aar #Leiden #Zoetermeer #Roelofarendsveen #Nieuwkoop #Boskoop #Bodegraven #Woerden #Voorschoten #Zoeterwoude #Koudekerk

La Colline-2
Murad Logo transparant test
Shiseido-1
Hannah-logo
YB-Logo-NEW-black
OPI-logo-2