autumn-209479-1920

5 tips voor je huid tijdens de herfst!

9-10-2017 Terug naar de blogs

De herfst is weer begonnen. Tijdens dat ik dit schrijf kijk ik even naar buiten en ja de herfst is inderdaad weer echt begonnen. Maar ach de herfst heeft ook wat: heerlijk binnen spelletjes spelen, warme truien dragen, etc. Maar de herfst heeft ook zo zijn nadelen en dan vooral als we kijken naar de huid. Mijn huid reageert namelijk heel heftig op de verschillende seizoenen. Daarom heb ik een paar tips opgeschreven die handig zijn om nu te gaan toepassen aangezien de herfst nu is begonnen:

  • Gebruik een lotion tegen de rode wangen: door de wind en de regen kan de huid sneller geïrriteerd raken dan normaal. Ook kan de huid droger aanvoelen. Het is belangrijk om dit voordat de herfst begint al te gaan bestrijden. Begin daarom nu met een goede volle lotion!
  • Smeren tegen droge lippen: vooral in de herfst en de winter hebben veel mensen last van droge lippen. Lippen zijn erg gevoelig voor weersomstandigheden. Daarom is het belangrijk dat je een speciale lippenbalsem gebruikt die de lippen vochtig houdt. Zo zullen ze minder snel uitdrogen. Idee is om een lippenbalsem in je tas te hebben. Let wel op: raak niet verslaafd aan het smeren van lippenbalsem. Wanneer dit gebeurd zal je steeds meer nodig hebben. Smeer dus alleen wanneer je het idee hebt dat je lippen wat droger zijn dan normaal.
  • Handen wassen: Herfst is het seizoen voor de loopneus en veel niezen. Wanneer je deze bacteriën op je handen hebt zal de kans groot zijn dat je daarna aan je gezicht zit. Zo komen de slechte bacteriën op het gezicht terecht. Het is daarom belangrijk dat je de handen vaak wast zodat je niet alleen je handen maar ook de rest van je lichaam beschermd tegen de herfst bacteriën.
  • Kleding buiten laten drogen: laat je kleding door de wind drogen. Wanneer je dit doet zorg je ervoor dat losse vezels uit de kleding gaat zodat de kleding zachter opdroogt. Zo is de kans kleiner dat je de huid aantast door je eigen kleding. Denk ook bijvoorbeeld eens aan je handdoeken. Stop deze na een wasbeurt in de droger. Zo zal je de huid niet ‘kapot’ maken tijdens het afdrogen.
  • Houd je kleding schoon: eigenlijk had deze ook voor punt 4 gekund. Maar het is belangrijk dat je de kleding schoon houdt. Ook dikke truien hebben een goede wasbeurt nodig om al hun bacteriën te verliezen. Zorg ervoor dat de huid zich bevindt in gewassen en schone kleding. Zo zal de huid minder snel verstopt raken en zal de huid zelfs stralend door het herfstweer heen komen.

De bovenstaande tips kun je eigenlijk nu al toepassen. Het herfstweer is aangebroken en dat zorgt ervoor dat de huid droger en gevoeliger kan zijn. Daarom is het zo belangrijk dat alles wat de huid aanraakt schoon is. Zorg ervoor dat je goed omgaat met de kwetsbare huid die we hebben in de herfst.

Beauty Blogger - Natascha

Terug naar de blogs

 

#Alphen #Rijn #Alphen a/d Rijn #Woubrugge #Nieuwkoop #Boskoop #TerAar #Schoonheidssalon #Schoonheidsinstituut #Instituut #Beauty #All #In #LifestyleCenter #Huidverbetering #Tips

La Colline-2
Murad Logo transparant test
Shiseido-1
Hannah-logo
YB-Logo-NEW-black
OPI-logo-2