sunbathing-1207930-1920

10 tips voor huidbescherming in de zon!

22-5-2017 Terug naar de blogs

Het begint weer lekker weer te worden! Aangezien we een huidverbeterend lifestyle center zijn weten wij hoe ongelofelijk belangrijk het is om je huid goed te beschermen tegen de zon. Vaak verbranden kan verschillende vervelende dingen met zich meebrengen, waaronder meer rimpels, maar denk ook is aan huidkanker.. Het is daarom oh zo belangrijk om sowieso iedere dag met een SPF factor te lopen. De ozonlaag wordt dunner en de zon wordt daardoor steeds feller. Zelfs in de winter moet je met een SPF oplopen. Maar goed dat is niet waarom we nu de blog schrijven. Nee, we willen je 10 tips geven om ervoor te zorgen dat je huid beschermd blijft gedurende de zomer. 

1. Gebruik een GOEDE zonebrandcrème! 

Een goede bescherming is alles! Wanneer je je niet insmeert zal dit effect hebben op je huid, of het nou meteen is of later. Het is daarom goed om te investeren in een goede zonnebrand. En oh ja even een tip in een tip: zonnebrand kan je het volgende jaar NIET weer gebruiken, zorg er dus voor dat je ieder jaar een nieuwe zonnebrand aanschaft. Zelf raden we eigenlijk voor het gezicht altijd een hoge SPF factor aan, het verschilt voor de rest van het lichaam wel een beetje met je huidtype: 

  • Zeer lichte huid, die snel verbrand en vrijwel niet bruin wordt: factor 25-30;
  • Lichte huid, die snel verbrand en langzaam bruin wordt: factor 15-25;
  • Licht getinte huid, verbrandt niet snel en wordt makkelijk bruin: factor 10-15;
  • Getinte huid, verbrandt bijna nooit en wordt snel bruin: factor 5-10.

Bovenstaande factoren gaan wel over de Nederlandse zon. Ga je naar het buitenland, denk nu aan landen als Spanje en Frankrijk. Dan is het nooit verkeerd om een hogere factor te gaan smeren!

2. Smeer lekker veel! 

Wat ik hierboven al zei: 'volgend jaar mag je deze zonnebrand toch niet meer gebruiken dus smeer lekker dik'. Hoe minder zonnebrandcrème je op je lichaam smeert, hoe lager de factor wordt. Dus hoe beter je je insmeert hoe beter de factor kan werken, zo ben je dus ook beter beschermd. Door zwemmen, zweten, etc. verliest de crème op een gegeven moment zijn werking en het is dus belangrijk dat je je minimaal één keer in de twee uur opnieuw insmeert. Weer een tip in de tip: vergeet je lippen ook niet in te smeren! 

3. Wen aan de zon! 

Wennen aan de zon? JA: wennen aan de zon! Ga niet meteen wanneer het eerste zonnestraaltje gaat schijnen volle bak in de zon liggen. Bouw het op, eerst een half uur, dan een uurtje, etc. Door de zon maak je de stof melanine aan, hierdoor word je bruin. Eigenlijk is het bruin worden een soort zelfbescherming van de huid om te voorkomen dat we verbranden en een rode huid krijgen. Het is dus van belang dat je je lichaam laat wennen aan de zon en niet in één keer gaat. Doe je dit wel zal je zien dat je sneller verbrand omdat het lichaam nog niet genoeg melanine heeft kunnen aanmaken. Bouw het dus op! Wen aan de zon!

4. Draag beschermende kleding

Wist je dat wanneer je lichte kleding draagt de zon gewoon door je kleding heen gaat? Zelfs met kleding aan kun je dus verbranden en schade aan je huid oplopen. Denk dus niet dat je alleen maar je armen in hoeft te smeren wanneer je hele lichte/luchtige kleding aan hebt. De rest heeft, wel minder, maar toch, bescherming nodig. Het beste wat je kunt doen is, op de plekken die je niet in de zon wilt, een wat donkerdere kleur kleding kiezen. 

5. Tussen 12:00 en 15:00: niet in de zon! 

Momentje om lekker uitgebreid te gaan lunchen onder een parasolletje. De zon is op dit moment op zijn heetst en eigenlijk kan je hier niet meer tegenop smeren. Loop geen risico en vermijd de zon op dit tijdstip. In de schaduw word je ook bruin! 

6. Petjes en hoedjes zijn je nieuwe vriend

Ja, mama zei het vroeger altijd al tegen ons, niet in de volle zon zonder hoofdbescherming. Insmeren is hier natuurlijk lastig zeker als je veel haar hebt. Zet daarom een petje of een hoedje op wanneer je lang in de zon blijft. Hierdoor voorkom je een zonnesteek en kan de schaduw van het petje of de hoed er ook voor zorgen dat je minder snel verbrandt in je gezicht.

7. Ontwijk de zon bij huidproblemen

Heb je last van acné? Couperose? Pigmentvlekken? Dan is het vooral handig om de zon te vermijden. Sowieso is een professionele zonnebrand die bij jouw huid past gewenst. Maar daarnaast is het beste advies om gewoon nooit in de volle zon te gaan liggen. Wanneer je het wel doet vererger je vaak het probleem alleen maar. 

8. Cool off!

De huid kan na een dagje zon rood en trekkerig aanvoelen. Het smeren van een after sun zorgt voor kalmering en verkoeling van de huid. Je helpt de huid een handje om zich weer te herstellen. Tip in de tip is om één keer in de week jezelf te scrubben zodat dode huidcellen van je lichaam af gaan: hierdoor bruin je dieper. Scrubben en after sun zorgen er samen voor dat je minder snel zal gaan vervellen.  

9. Drink voldoende! 

Nee, nu bedoel ik niet wijn drinken, helaas! Ik bedoel drink voldoende water! Het vocht wordt door de zon uit je lichaam getrokken. Zorg ervoor dat je het vochtbalans in je lichaam weer aanvult. Dit is niet alleen goed voor je huid, maar zo verminder je ook de kans op een zonnesteek. Fruit eten en water drinken is de ultieme combinatie! Alcohol drinken in de volle zon is eigenlijk nooit een goed idee. 

10. Kinderen hebben extra bescherming nodig

Volwassenen maken melanine aan wat ervoor zorgt dat je niet verbrand maar bruin wordt. Kinderen maken deze stof niet zo gemakkelijk aan als volwassenen. Kinderen zullen daarom ook sneller verbranden en niet zo snel bruin worden. Het is dus onwijs belangrijk dat kids goed beschermd zijn. Wanneer een kind verbrand kan dit naast heel erg pijnlijk is, ook voor blijvende gevoeligheid voor de zon voor de rest van zijn/haar leven zorgen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in hun jeugd meer dan drie keer zijn verbrand, vijfmaal zoveel kans hebben op huidkanker, dan kinderen die wel altijd goed beschermd zijn tegen de zon. 

Natuurlijk blijft het altijd lastig. Dan ga je weer zwemmen en dan is je zonnebrand er weer af, dan zweet je tijdens het sporten en verbrand je. Maar met bovenstaande tips willen we je helpen om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk verbrand door de zon. Let goed op je huid! Bij Beauty All In hebben wij verschillende merken die ook zonnebescherming bieden. Vraag de specialist om meer informatie over deze producten. 

Beauty Blogger - Natascha

Terug naar de blogs

 

#acne #couperose #laser ontharen #laser #ontharen #zonbescherming #SPF #factor #IPL #powerslim #lyconwax #manicure #pedicure #bruidsmake-up #wimpers #woubrugge #ter aar #leiden #zoetermeer #woubrugge #roelofarendsveen #nieuwkoop #boskoop #waddinxveen #woerden #voorschoten #zoeterwoude #koudekerk #alphen

La Colline-2
Murad Logo transparant test
Shiseido-1
Hannah-logo
YB-Logo-NEW-black
OPI-logo-2